Friday, June 26, 2009

masih mengisi

Hei, jiwa ini kekosongan...!

Parah, makin parah bila Anggun di kampung, aduh..!
Suhu badan melonjak naik tempoh dua hari lepas,

Tatkala kaki melangkah masuk kerumah itu, hati ini jadi tak karuan,
Terbayang Anggun berlari -lari anak dari dapur ke ruang depan,
Melapang dadanya mohon untuk di dukungnya,
Ah.. hilang dah segala penat celaka menempuh sesak.

Tapi sekarang dia masih di kampung....!!!

Dan aku mula mengatur,
Merencana kehidupan yang masih belum aku tahu apa jadinya lagi..

Macam mana dengan suhu badan?.. ohh, dah ok dah sikit (mau tidaknya, dah sepapan Dira telankan ActivFast, siap makan dengan nasi lagi.. hahahahah).

Apa yang seterusnya?.. ehh sabar, nanti dah jadi baru bagitahu ehh.. :p

Otak Dira kosong, hati lagi tak boleh harap, nyawa dah separuh - separuh, cuma jari jemari je yang menggatal nak gedik - gedik kat keyboard ni. hehe...

Mahu tak mahu, paksa saja diri ini untuk menghabiskan malam yang sama je macam semalam.

* Apa yang Dira fikirkan?.. hanya Anggun yang sedang relax di kampung.. aduh, stress!!

10 comments:

ammar said...

masih mengisi juga..kejap2 lapor je aku ni..dah mkn pun lapo lg mlm ni..dira jom g mamak pekena roti tsunami satu..hilang skit tensen bila dpt merenung bulu tgn mamak tu..kerinting tu..kahkahkah,,,dah mcm rambut bulu tgn tu..ish..ape aku ni..x baik arr,,k dah marah dah diri aku..roger n sign out.!bosan tahap kakak ipar gaban dah ni..pe nak bt mlm ni!

Anonymous said...

tak payah bikin kontroversi. Maafkan sudah!

syahmi m.s. said...

dira... papehal pun.. you look great mase photoshoot hip berita harian...
congratz

::|| atOi_aLLen ||:: said...

isk3..nape sdey2 nih cik dira..lek2..heee

dira abu zahar said...

sedih sebab Anggun jauh.

Anonymous;
apa yang kontroversi? sapa buat salah yang perlu dimaafkan?

syahmi;
terima kaseh

TAJUL ARIFFIN said...

Hi Dira, awesome..u had a blog. I never know who is Dira before until I watch a movie on Astro Prima citer Seratus Harijadi. I'm kinda like so much the Sara Character u play on that movie n after finished watching d movie I really admire u so much. Sara really cool n so awesome. xtau tu memang u nyer acting style or what but the character was so nature n spontaneous. So pure... like self-generated. Not like most of stereo-type malay actor/actress whose make me sick of watching Malay film!!..Masih ada harapan untuk industry seni tanahair.. Citer Seratus Harijadi tu had change my perception toward Malay film. The plot of the story so uniqe, the scenery was so nice + d main character really RoCk!..well it's a new thing in local film industry. Well done to the Director..err..sape eh?

FYI I had watch the movie over n over... u r really CoOl n AweSOmE!!... Is it a gal like Sara exist?hehe...if I'm not mistaken Sara Birthday is 30th June. So HAPPY BECOMING BIRTHDAY to SARA. I hope that this time she didnt get stuck in her birthday..hehe.

You Had a Baby name Anggun. Nice name!!

best regards,
SARA-KIPAS-SUSAH-NAK-MATI

chentamuzikindiemalaysia said...

Sy tonton 100 HariJadi hari ni (hari tu x sempat,sbb gi Kelantan)..And Kak Dira,you look so great!!..Be a good mother..:)

dira abu zahar said...

tajul;
firstly,thank you soo much. ya, its the story yang bagus.

secondly, my acting mmg mcm tu?.. kinda. i try to keep it natural and realistic. but still depending on the director, utk 100 Harijadi, directornya Woo Ming Jin.

nevertheless, thank you soo much for watching it over and over again.

:)

naDia said...

hye dira,i minat sgt dgn lakonan u n suke sgt baca blog u...lepas nie kalau boleh,bykkan lah lagi yer cerita pasal Anggun...suke tgk Anggun sbb Anggun sgt-sgt comel...take care!!

ibunya si luqman hakim said...

ibu mana yang tak terkenangkan anak kalau anak jauh.. jauh macam manapun, anak tetap di hati.yang penting, doakan keselamatan, kesihatan anak.doa ibu berkat.