Thursday, June 11, 2009

Hilang lagi seorang pemain wayang..

Rasa - rasanya, Dira bukan orang pertama yang tahu berita sedih ni. Terkejut, tergamam, terdiam sekejap bila dapat tahu pelakon yang cukup terkenal.. Abg Shukri Hashim meninggal dunia semalam lebih kurang jam 1 petang di Hospital Universiti Kebangsaan.

Lebih kurang 2 bulan lepas, Dira ada dapat perkhabaran dari rakan - rakan secara tidak formal mengatakan arwah di Hospital Selayang. ketika itu tak silapnya, Dira sedang sibuk di lokasi pengambaran Seratus Harijadi. Malang, sibuk dengan kerja tuntutan kehidupan, Dira tak sempat nak menziarahi beliau.

TAKZIAH diucapkan kepada seluruh ahli keluarga arwah... Terasa benar kehilangan beliau.

Dira sempat bekerjasama dengan arwah untuk drama bersiri popular, Rona Roni Makaroni. Arwah adalah bapa kepada Roni (lakonan mantap oleh Bront Palare). memang itu saja kesempatan Dira bekerjasama dengan arwah, tapi banyak yang Dira dapat dari beliau.

Scene (babak) yang paling melekat dalam hati sebab sangat mencabar pada saya sebagai pelakon baru.. yelah nak buat scene gedik - gedik dengan pelakon yang hebat.. kene pegang -pegang, peluk - peluk, manja - manja, dan sebagainya lah.. (aduh, masa nak buat scene tu, seksa jugak diri ni.. nak nampakkan chemistry lah katanya..) Tapi arwah banyak membantu Dira. Maaf tak sempat nak menziarah tapi dari hati ini sejujur - jujur yang boleh Dira ungkapkan...

TERIMA KASIH kepada arwah.. hanya doa yang mampu diri ini utuskan moga rohnya dicucuri rahmat dariNya.. Amin~ Amin ~ Amin..

3 comments:

l!l_sh!3zuka said...

Takziah tuk family arwah,
lakOnan dira lam rOna rOni mmg menjadi,keep up gud wOrk.

Yanz said...

Al-Fatihah untuk arwah.
Just finished watch u @ Seratus Harijadi. Awesome! Love yr act :)

UseruN UseofF said...

Salam Dira, U know what.. actualy i dun know who u r.. ni baru je lps tgk Astro ria citer 100 hrjadi. I baru balik dari keje jam 11 lebih. I tgk astro yg dh mmg terbukak tp xde org tgk. So i tgk jap lah.. then trus terlekat sampai habis! Nk describe camner pun xtau.. citer yg byk makna tersirat yg mendalam..

I tunggu sampai credit kuar then i tgk ur name kuar - Dira Abu Zahar as Sara. I trus online cek ur name then i found dis blog.. so terlekat plak kat sini..

kalu u tnya why i comment kat artikel ni, the answer is Arwah Shukri Hashim adlh bapa pd classmate i masa study dulu - Nurasikin Mohd Shukri.

takziah jg utk keluarga arwah..

So.. harap ada hari esok utk i dtg lg menjenguk blog u ni. Tulisan u mcm best & kena dgn jiwa i. I rasakan.. cara u tulis kat sini adlh sambungan citer yg i tgk td..

Gud luck to U.. Nnti i nk try cari lg drama2 yg u berlakon. I suka u masa u jd Sara yg baik.. lovely & touching!

Salam.. from Amir (im not amir but i tinggal di kg semacam kg amir..)

take care.. truskan menulis..