Thursday, February 26, 2009

wonderful trip to Pattaya... :)


heiya.. haha.. its been awhile i x update my blog. kehidupan yang sentiasa huru hara, tekanan dan tuntutan kehidupan yang tak habis2 ni, menyangkakkan masa dira utk update ini blog.. :)
anyway, last february, dira pergi pattaya.. wuhu holiday atlast with my family.. but its big trip cz ramai yang pergi.we had 2 teams, 1 pergi jalan darat ie ride n drive lah.. and another 1 naik flight.me?.. naik flight lah sbb bwk anggun.
but b4 anything, ya. i cut my hair short a day before i left for pattaya.. why?. saje.. nak tukar imej ( konon..)


so in pattaya, it was the best trip for the 1st quarter of the year.the best that i could give to anggun so far. masa last year bwk dia gi sarawak, she was still a baby, so takleh nak bwk kuar mana sangat. but this time she's a big girl, so best sgt.. we stayed in pattaya for about 1 week. ya, lama.. dah jadi mcm org siam dah.. all of us pergi sana other than nak holiday, kitorg pergi Burappa Bike Week (its a bike carnival mcm ala2 jom heboh tp ada byk motor).. its not like a rempit thingy, its a big bike(choppers to be precised, tp ada gak budak sportbike).. byk lah, ada mcm2 jenis motor kat sana..

we had ours in kl last december, but this is way huge than we had in kl.. sbb diorg dah masuk tahun ke 12, wherby kita baru buat 1st time last year..so orang thailand teknologi memotong motor dari kecik jadi besar mmg sgt terror.. sape kitorang lagi?.. i have of course my husband, ash with me, than my abang n wife and kids, my bestfriend hana, n my abg2 sedara yang ramai...its a big group nye trip beb, ramai.. we booked 2 big bunglow for all of us... meriah kan?..and that bunglw ada pool so apa lagi, i campak anggun dalam pool lah.but she was so excited nak swimming. tak takut langsung. the moment dia nampak pool dah mengenyam nak mandi.. aduh..
we went to see the underwaterwold.. then gi lepak kat pantai jomtien.. best gak but to compare with phuket, cantik lagi pantai di phuket..but it was fun lah lepak tepi pantai kat sana.. bukanlah kemaruk nak mandi laut sana sangat, but just nak lepak, tgk keadaan kat sana n just chill dgn anggun. the best was to see her had fun at the beach. she couldnt care less than just to main tepi pantai.. shes a cool baby girl. we like sunbathing together. hahaha.. feeling kan.














All these pictures masa kat pantai jomtien tu.. kalau anggun lepak main tepi pantai mcm xingat apa, while me the mum pulak dok lepak sambil dikenakan thai massage.. wow, best tu.. u like duduk je then they will be like bounch of ppl yang akan datang dan tanya u mcm2 ie nak massage tak, nak udang bakar tak, nak air ke tak, nak buat mani n padicure tak..tp of course lah kene bayar. siap duit je.sume benda ada..lepak tepi pantai, dengan anak yang sgt best, sunset lagi, kene thai massage, ada udang bakar lagi, then buat mani&padicure.. perghhh..!! best sehingga menjilat jari..:)

what about the bike week tu?.. aduh, its soo huge till i tak sempat nak pusing tgk sume benda.bukan sbb malas or what lah, but bcz at the same time, my abang bukak booth kat sana, meniaga.. so kire holiday and business at the same time lah. tapi bike week kat pattaya is totally different than kat phuket.its soo huge.ada more than 300booths,performance mm gtak leh nak ckp lah.byk nye sampai dah tak tahu apa jadi atas main stage. and rupa paras motor yang ada kat situ pun dah xleh nak describe.. kat bike week ni, macam2 benda n lifestyle dira nampak.u got to see a cowbow, red indian, hippies, reggae and ntah macam2 lagi. at 1st i thot owh diorg ni mesti mcm ala2 pakai costume purposely for this event.. tp bila dah disiasat,mmg actually diorg lead their daily life mcm tu lah.. like if a cowbow, hidup diorg pun mcm cowbow and so with the rest lah.. hmm.. mcm2 lah..nak cerita ni mmg tak sudah..
so here are some of the pictures of all what i did there at the bike week.. nak cite mmg tak sudah.. hmmm






k.. time out. esok perlu bekerja lagi..daa!

6 comments:

zeela lalala said...

at last u update ur blog sis :) gorgeous sgt dgn rambut baru.

esca said...

comelnyaaaa..... u cut yr hairr???
sweet sangat...

cute pelampung tuuu....

loox-vass said...

sweet laa rmbut baru sis...
u'r anggun cute sgt2...
mesti besh lyn die...haha...

ain said...

0146097474
0176460186 A!N,labu ngeri sembilan

ain said...

k dira,go to my friendster k...ainoshin@gmail.com

ain said...

hepi belated besday 4 U....2march..dh 25yrsold...hek3..ain xpnah lupekn k.dira...call me k..