Tuesday, December 15, 2009

dan kini tinggal kenangan..



hmm.. tak payah cerita panjang2.. semua dah tahu Dira dan suami, Ash, tersingkir sudah dari lantai sehati berdansa. Macam mana boleh jadi macam tu?.. Entah lah.. anggap sudah tiada rezeki kami untuk meneruskan gerak tari kami dilantai sehati. Cukup setakat minggu ke-8. Kalau entry sebelum Dira lebih bercerita tentang perasaan bila ada yang lain yang terkeluar, kali ini biar Dira cerita tentang perasaan sendiri bila sudah terkeluar.

SEEEEEEDDDDDIIIHHHH...!!

Bukan sedih sebab tidak menang, tapi sedih bila memikirkan yang kami tidak lagi akan seperti biasa. Tidak ada lagi sesi latihan dengan cikgu kami yang cool, Ezrey. Tiada lagi sesi bercakaran dengan suamiku tentang gerak tari masing-masing. Tiada lagi sesi latihan rehearsal dengan rakan - rakan yang lain. Tiada lagi kedengaran pekikan dan laungan meriah dari peminat tatkala kami sedang berperang dengan gerak tari masing - masing. Tiada lagi sesi melepak curik tulang ketika berlatih dengan Ezrey.. Aduh, sedih nyaaaa!!!

Mohon sebelum fikir lanjut, jangan salahkan mana - mana pihak tentang penyingkiran kami. Tiada konspirasi sedang berlangsung dalam lantai tari ini. Masing - masing punya yang diminati dan masing - masing punya kekuatan tersendiri.

Kalau dulu Dira mem'ptui'kan program realiti di kaca tv, tapi kali ini 'ptui' itu berlepek jatuh ke muka sendiri.. ahahahahah.. padan muka. Air mata mengalir setiap kali menyaksikan ulangan persembahan kami yang terakhir di malam Broadway yang lepas. Lebih teruk hidung tersumbat menahan sebak bila menyaksikan gerak tari lagu tema Sehati Berdansa. Semua yang kami lalui bersama rakan - rakan yang lain terulang tayang semula, bikin hati jadi sayu sangat. Minggu ini, Dira benci tengok Astro Ria. Jangan kau ulang lagi..!! Bikin hati aku sebak lagi..!

Ah, tak mau cerita lebih, nanti aku tersayu lagi..
Ini antara corat coret yang sempat dirakan oleh beberapa lensa kamera (yang penting bukan kamera sendiri..hahaha)
keluarga SB3 yang best!!
dengan dia, kami tempuh segala.. Ezrey, lu cayyah dowh!!
Aduh.. aku rindu moment ini..
dia penguat semangat aku.

Antara yang terbaik tentang SB3 ni adalah proses yang kami lalui bersama ketika mahu menuju ke malam persembahan setiap minggu.

Apa pun ,tahniah kami ucapkan kepada rakan - rakan yang masih didalam lantai Sehati. Teruskan yah.. Dira sayang kamu semua.

Untuk kamu yang menyokong, terima kaseh dan mohon maaf kerana hanya setakat ini sahaja yang kami mampu. Apa yang Dira nak kamu semua tahu adalah setiap minggu kami berusaha untuk buat yang terbaik dan kami persembahkan segala gerak dengan ikhlas.. Kerana kamu semua kami berjaya hingga minggu ke-8 ini.

Buat Ezrey, lu memang cayyaahhh dowh!!
Terus terang, kitorang ghindukan setiap moment kita bersama. Datang training, lepak bersama, makan lepas training, cari baju sama - sama, air milo kotak, air 100plus,cokelat, kasut, ahh.. semuanya masih segar dalam akal aku ini. Kami sayang kau dowh..!

Ouh, kepada Persatuan Thalasemia Malaysia, Mama Zarina, Dira dan Ash takkan mampu hingga ke minggu 8 ini kalau tiada semangat dari kamu semua. Dira percaya kita semua dah buat yang terbaik untuk diri masing - masing. Maaf jika ada salah dan silap dari kami. Apa pun kita maseh bersaudara.. (zanel, kami doakan kesihatan zanel baik selalu yah..)

dah tak mahu sambung, nanti menitik lagi yang bergenang ini..

TERIMA KASEH DARI HATI INI...






36 comments:

raihan said...

saye pon sedih jgak ble kak dira tersingkir.seediih gile.btw u go girl.i wil always support u.kak dira mmg bukan juara sb, tapi kak dira juara di hati fans kak dira!cayya dowwhhh!

insyirah~ said...

xmenang pown xpe..
yg penting korang mmng best dimate ktorang..
caya dowhh..!!
kim slm kt anggun..

~~fAdHiLaH zULKiFLi~~ said...

xpe kak dira..tersingkir bermaruah tu...u did very well..congrats!!!

iena said...

dira jgn la putus asa k.. still lagi boleh berdansa kat luar kan.. hope u lebih berjaya k

syafiqa said...

sowey..xsmpt tgk ur last show..i was in jb dat tyme..bt still sedey ngn penyingkiran u all...all da bes 4 both of u

faris.a said...

sedih gyle kak dira kuar!!
tp kak dira kuar bermaruah k..perfrmnce bess kot mlm tuh...smrt r pkai krusi..siyes..

papepon cayyaa doowhhh

p/s; kalo la ader sb masuk lg ;p

azura said...

takpela dira itu rezeki masing2...tersungkur bukan berti mengalah..itu adat pertandingan k..jangan sedih i sentiasa sokong u...

GeM® said...

sedeh juga hatiku~~)=

Anonymous said...

its ok..
bak kate korg kuar pon ad style lah..
keep it up wit career n fmily u guys..
cayyya dowwhhhh ..gmpak r!

dobot said...

u have done ur best laa kakak, dah sampai minggu ke-8, dah cukup bagsu dah kan. keep it as ur memory.
;)

Wawa Zameri said...

dyra tetap di hati
caya dohh

miSzbiaNca said...

i was so shocked when awal did pronounced ur name kak dira masa mlm penyingikran tuhh...brenti berfacebooking kejapp..slalunye wat bodo jew sbb bkn kak dira yg terkluar...but then mlm tu nk menitik air mata nih...sy suke kak dira sbb bakat kak dira..celoteh kak dira yg i think sume org tahu yg kak dira jujur ttg apa yg kak dira ckpkan..really love you...i'll support u no matter wat u do in ur kariee...cayyyahhhhhh dowhh~~

love you n ur lil daughter~~ [as cute as her lovely mommy]

Amelia Farina said...

i tot u gonna make it to da final . huhu . sadis sadis

♥Anis_Chan♥ said...

saya pun sedih gak kak Dira tersingkir.tapi tak apalah kak,nak wat cam mana kan?tak ada rezeki.
walaupun akak bukan juara sb3.tapi akak juara di hati fans kak dira.!

cayya dowwhh!!

~RedS!z in tH€ hOus€~ xoxo said...

mmg sedih...
tergamam gak ms awal umumkn tyme tu..
psembahn mkn baik n best..
tp nk wat cmne xde rezeki..
tp..kami sume ttp sokong n tao kak dira n abg ash mmg de best....

caaaayaaaaa dowwhh.......

norain ishak said...

dira & ash best!!hari2 tengok ulangan sebab semua pasangan memang terer menari!

najwa Aff said...

credit to raihan and kak dira..dirash mmg superb!! ttap juare di hati peminat!!! 100% skong karier korg!

Anonymous said...

dira... kenyataan ni mmg pahit utk ditelan.... xde rezeki u all... but me as ur fan.. sentiasa sokong kamu ... i caya u dowwhhhhhhh

N 'A Syafinas said...

salam k.dira
i pon same dgn raihan
every week nk tau k.dra amacam kt SB
coz kt hostel takde astro
hu :(
go k.dira!!!

Awien_Jb said...

aiyaaaa...lu bikin wa sedih r dira!
bila astro umumkn lu tersingkir wa still leh rilek lg walaupun ht tarak sapa yg taw,bila kwn2 dok perli wa buat x layan,takde maknenyer nak amik atie..tp bila baca blog lu ini hari ht wa jd sayu,air mata leh bergenang..iskkkk..br wa terasa btl2 kehilangan lu!huhuhu...pedihnyer hati nie...

AnGeL sWiFt 36 said...

sedey tgok kak dira trsingkir dlm SB3...
mgkin xder rezeki kak dira jdik juara dlm sb3 ni..
bg sy,kak dira juara sgalanyaa...

aleena said...

dira still da best..

cayaa dowhh!

syukrina othman said...

Terima kaseh juga dari hati kecil ini kerana menyajikan malam sabtu kami dengan setiap peningkatan dira & suami..caya dowh!

dDhAsNidAr, the tokei kedai said...

frust..
pasni dh malas tgk SB3
janji sy,nk tgk kak dira di mlm akhir..
pape pn,sy turut luahkan menda yg sama dlm my blog.
kak dira ttp dlm hati.
cayya dowwwhh!!

dDhAsNidAr said...

frust..
pasni sy dh malas tgk SB3 sbb sy tgk semata2 kerana dira.
u're really adorable.
sedih giler smpi dlm blog pn sy luahkan prasaan sedih tu..huhu
"...kalo ada SBmasuk,sure sy vote 40 bundle..hee"
btw,u ttp cayya dowhh!

fira said...

sepanjang ak ngok tv x pernah hatiku tersentuh sehingga menitiskan air mata apabila melihat dira & Ash terkeluar...
sedihnye..........

azziemma said...

salam dira...it's ok rezeki dira sampai kat ctu jer,yang penting kte puas dengan aape yang kte persembahkan ....

aina said...

cayyah dowh ! haha

mummamiahaha said...

akak..
u tetap klas dowhh..
i n my fmily kaciwa ngn kputusan tuh..u shud go to final..
tp da tertulis cmtu..
papepom..
i don tink SB as rncngan realiti..psal itu artis yg da dknali msuk for fun n derma rite.bkn msuk untuk jdik penari..
k..daa..sbb i xsuke sume realiti tv..

Anonymous said...

kenapa ada mulut yang cakap SB merapatkan balik pasangan yg hampir bercerai and that was dira adn ash?
serasa aku bukan kan dira?
cakapla,adakah itu benar atau palsu?
mainan gosip semata2
aku harap tidak menjadi realiti
fikirkan zat1 formasi antara kau dan ash,anggundeandra
dan aku tahu kau dan ash mmg patut bersama,argh,aku tidak suka jika kounk berpecah,susah bagi kami,peminat untuk menerimanya
kounk terlalu sweet,
aku pasti kau sayangcintarindu semuanyalaa kat ash bukan?
anggun juga

naduk bieber said...

kk dira.
jgn sdeyy2 laa
sy pown sdey time akk kua.
yg pntg,cayyyaaa dowhhh.
k dira da best.

Pusya said...

saya pun sedih gila bile kak dira tersingkir.kak dira rock ah.even kak dira tak menang sb tapi kak dira sentiasa di hati saya :)
saya akan terus menyokong kak dira dalam setiap bidang yang kak dira ceburi.lastly cayya dowwhh! love you always <3

jahjah said...

sedey bile dira n ash kuar :(
ta pe la..dh ta de rezeki..yg pnting kak dira mmg bez.
i alwayz support kak dira!

liyana nabihah ikhsan said...

sayang kak dira..
liyana ni..
terima kasih sebab melawat liyana punya blog..
terharu sangat, xsangka..
liyana pun turut sama sedih sbb u both did a really great job that nite..
xpe, mungkin ada rezeki yg lebih besar ALLAH simpan utk kak dira,,
setiap yg berlaku ada hikmahnya..
semoga terus kuat kak!!

kak dira pun comel jugak=)

iamstradust said...

i tgk u menari kat tv

:D

Nana said...

ala...xbez la korang xde.masa mula2tgk SB korang antara pasangan aku saya aim bole sampai final tau...