Wednesday, November 25, 2009

Terus Sehati untuk Berdansa

Hari - hari dengan putaran hidup yang sama,
Minggu - minggu dengan debaran yang sama,
Bulan - bulan dengan tugasan yang sama,

Masuk minggu ini, sudah 6minggu kami bertungkus - lumus berperah bermandi peluh dan disimbah lagi dengan tekanan demi menjayakan setiap pementasan.
Pertama kali berkecimpung dengan dunia program realiti, mula - mula Dira sakit hati,
Bila sudah lama dalam rancangan, lama - lama jatuh hati,

Yang lepas, dengan pelbagai kontroversi, caci maki dan tidak kurang juga yang memuji, kami laluinya dengan tabah... bukan untuk diri sendiri, tetapi untuk yang lebih memerlukan.

Tak perlu cerita lebih, sebab dah ramai yang lebih 'tahu' ceritanya, dan pandai juga 'bercerita'.
Minggu sudah, dengan tugasan yang paling susah, kami menebus caci maki yang membenci (bagai nak gila punya benci..) dengan setiap titik usaha kami sendiri.

Minggu baru, tugasan baru.
Kali ini kami berBollywood.
Impian kami ingin mereka tahu.
Yang kami tidaklah seteruk itu.

Aduh, sedih memang sedih. Keluarga Sehati makin kecil. Bulatan semangat kami sebelum Malam Sehati pun makin kecil. Seperti yang sudah tahu, saudara kami, Oshin dan suaminya, Firdaus terpaksa mengundur diri, akur... (Ah benci perasaan ini..).Kalau nak tahu, suami isteri yang comel ini sangat menghiburkan kami sekeluarga dengan 'perangai' comel mereka.
Ah, entahlah... kami yang masih di lantai.. makin kebosanan bila ada yang meninggalkan kami.

Apa pun, kami masih teruskan juga apa yang telah dimulakan sehingga sehabis mungkin.
Kepada yang masih sudi menyokong kami, TERIMA KASEH... kamu adalah semangat kami.

Untuk Persatuan Thalesemia Malaysia, Dira dan Ash akan terus bekerja keras untuk mengumpul seberapa banyak dana yang kami mampu..

Harap sokongan kamu tidak terhenti selagi kami masih dilantai ini.

ps: Kalau 1minggu Persatuan ni semua boleh dapat RM2k, kan lagi best... harap musim akan datang, terima cadangan yang tak seberapa ini.. :)

18 comments:

syimiralfi said...

hye dear..nothing can add more power to your life than concentrating all your energies on a limited set of targets..Whatever is worth doing at all is worth doing well..best of luck 4rom me..

syukrina othman said...

Kerana semangat dira & ash terus bertahan!
Tahniah dira.

neezareef said...

x sabo nk tgk dira tis week ;D

Diarihatiku1976 said...

apa pun aku tetap vote dira...chaiiiyooookk...

Anonymous said...

kak dira.. minggu ni buat baik2 ek mcm minggu lepas..
u are the best..
good luck..
hrap2 kak dira x kluar minggu ni..
aminnn..
sayang kak dira
from ika

Camus said...

Good luck, guys! You're simply the best!

Kami amat berbangga dan terharu dengan semangat dan ketulusan yang ditunjukkan. Biar apa pun terjadi, kejayaan diri sudah dikecapi.

Tahniah!

auni said...

kk dira ok dak? dpt bape?

syukrina othman said...

How i can say!
You are simply adorable dira plus ash!
After tengok sebalik sb3 tadi, oh no worries dira, dira ikhlaskan hati saja, selagi dira takde buat salah tak usahlah rasa seteres kay.. Jan kesah orang kutuk kay..
Ntah, every week pun saya akan buat entry tentang awak & ash kat blog saya..i dont kn0w why..& every week after mlm sb3 my gf msg saya tentang performance dira! Oh i just adore you dira!! Without sb3 pun saya tetap minat dira & ash..i just love your writing here, your personal life & your career life! Caya dowh!! ;) best of luck dira ash & anggun!hee

syukrina othman said...

Lupa!
Salam aidiladha dira, ash & tg anggun!
*hee, dh jahit seluar ash?*

ASFAZIHA said...

hmm harap dira & ash trus bsemangat buat yang tbaik...yang pnting korang still ader dalam carta tau!!suka tgk perform korang tiap2 mgu!!

far-race said...

kak dira!!!!!!!!!
jus wtch u on tv!!
besss gyler wa ckp sma lu dooowhhhhhhhhhhh!!

congrats sbb dpt highest marks.
keep it up.
:)

cayaaa doowhh

Anonymous said...

All the best to kaka dira n abg Ash~

all the way frm Brunei :) xoxo,

Nadia Yuna said...

Salam dira.
suka sangat tgk both of u menari bollywood. sangat comel & energatic! all the best to u =)

hisham@pawana said...

kak dira...
caya ler..best tgk u and ur hubby..
cocok sgt...hehe..
i doakn yg terbaek wokkkkk...
go2....

syukrina othman said...

Dira!
Yeah! Im happy for both of you, dirash!! Bila rehat minggu ne, update2 ler blog ye hee..*ehem-ehem*
Ok take a go0d rest yer.

yus said...

saya hrp dira akn jadi juara seehati berdansa untuk tahun ini...go3 dira...

Don Alfian said...

go dira....you really steal the night ... dah macam madhuri dixit dah..... ulangan pun still nak tengok lagi...

ApiEt said...

Good Deeds... "D