Wednesday, November 4, 2009

nyata dan simpul

Sebenarnya.... Dira nak umumkan disini secara rasmi, menjawab kepada beberapa kenyataan kamu yang tidak puas hati dengan Dira (khusus dalam Sehati Berdansa3 ni lahhh...), dan ketidakpuashatian ini lebih tertumpu kepada peratusan undian Dira yang dikatakan sangat tidak masuk dek akal dia yang tidak puas hati tu. Dira mohon sebelum buat sebarang kenyataan tentang manusia lain, tolong jangan buat kesimpulan dari kenyataan anda yang belum tentu kesahihannya itu.

Wahai rakan - rakan.....
Buat kenyataan tak salah,
Tapi buat kesimpulan dari kenyataan tadi, ini yang salah.
(jadi pastikan apa yang dinyatakan dan apa yang di simpulkan)


ps: Ayah Dira sedang relax di kampung (orang dah pencen lah katakan), sambil tengok anaknya berdansa di kaca TV sambil tanya, 'Jah, dak Irah ni bukan aku suruh dia jadi lawyer ke?..' tanya pada Mak.. (hihi, comel je ayah aku ni..)



23 comments:

ZaRrY said...

sbr beb.
nie la slh satu cbrn jd anak seni.
im sure ur fans knows what happen...
ur vote slalu tgi sbb ur fans sentiasa vote 4 u =)
biasala prog realiti tv, msti ada yg x puas ati =P

Anonymous said...

lek dira.. we support u... anyway dlm laman web astro http://www.astro.com.my/sehatiberdansa/ ... yg atas tu xde gmbr u la...

Nini said...

kak dira..

kalau Allahyarham Sudirman boleh jadi the Singing lawyer..

kak dira bleh laa jadi the dancing lawyer..

hehe..

cHoMeL'z said...

Sbar yer dira... Ni sume manusia PhD nih.. Ayah dira pn comey jugak mcm dira... hehehehe.. Gud Luck utk dis week coz lgu tuh my fav song...

syukrina othman said...

A'ah betul lah kata zarry, lagipun bukankah selalunya program reality ini *yang berkaitan dengan vote* host akan cakap "undilah pasangan yang anda minati/sukai"
Come on lah..dah orang minat, dah orang suka dira..nak buat macamana?
Takkanlah orang nak vote yang dia tak suka..hee..
Peace peace!!

Vote untuk dira!*walaupun saya tak dapat untuk memvote, but saya still support dira dari kejauhan ;)*

roxychick said...

ayah dira sangat cute.
mesti dia macam blur sekejap.. hehe.

btw dira, keep up the good work. it's quite hard to find good actresses these days you know. your acting is so natural.. =)

liza aziz said...

yup.im agree with zarry.teruskan saja perjuanganmu untuk anak2 thalessemia..jgn goyah dgn org2 yg tidak berpuas hati ni. =)

RiEz said...

hehe comel la p/s dira kat bawah entry tu...for me biar org kata...janji misi dira tercapai =)

Legasi Piston Pecah said...

kalo da cm tuh cm tuh la...
dieorg tuh sje wt cm 2...
teruskn berdansa sis dira...

mellyssa said...

hye Dira..

sabar yer...mmg manusia ni tak boleh nk tgk kelebihan manusia lain..tp yg penting u have fans kan, n ur fans yg vote 4 u...

so..keep it up gal...aza aza fighting...

linahilmin said...

setiap niat, setiap langkah, hanya DIA yg Maha Tahu...! pedulikan kata2 orang dira!
-take care-

Awien_Jb said...

dIr,pedulikn dorang sumer,yg pnting u n ash tumpukn perhatian pd prsmbahan minggu ni..minggu lepas i bg 4stgh bintang..hhuhu..muka confdnt abiss,cayyyahh r dowh!

P/S : kalo leh turunkn berat bdn skit dowh,sian ash nak angkat u..pasni mesti lg byk stunt nk kena wat..best of luck 4 u..

Awien_Jb said...

dIr,pedulikn dorang sumer,yg pnting u n ash tumpukn perhatian pd prsmbahan minggu ni..minggu lepas i bg 4stgh bintang..hhuhu..muka confdnt abiss,cayyyahh r dowh!

P/S : kalo leh turunkn berat bdn skit dowh,sian ash nak angkat u..pasni mesti lg byk stunt nk kena wat..best of luck 4 u..

simpleperson said...

peduli kan mreka...yg pnting kita d tmpat yg btul...kitrng sokong dira k...

ZaRrY said...

haha dh byk sgt prog realiti tv kt m'sia ni. dh fhm sgt dh, sumenya sama jer...msti ada yg x puas ati.

whatever it is, u've to ignore apa yg dorg ckp tu. klo dorg btol2 x puas ati, votela artis yg dorg minat smpai bleh maintain top1 =P

u're at the top of the ranking now. so rmaila yg x puas ati n x suka, cuba nk jatuhkan smgt u, dira. ignore jerla ek org mcm tu. focus on ur dancing =)

acik ayu said...

hihi..


cumilnye ayah.

>> teruskan perjuangan! yeah!

^^

^^Sheeszshira^^ said...

hye kak dira, shira rs undian kak dira tu xderk salahnya klu ada peminat kak dira yg undi kak dira dan salah satunya ialah Shira...pada org lain yang mengatakan kepelikan pada undian kak dira itu bukanlah peminat kak dira. Di sini laa letaknya di mana peminat...Betul x?

my_mouth said...

hi dira... pedulikan apa org nak kata... itu hanya mereka yg dengki kan kehebatan undian dira & ash... diorg ingat dira xde fan ke...
btw, agak kecewa dgn markah dlm minggu ketiga, pasangan yg hanya menari setapak dua (bukan selangkah dua) dpt markah lbh tinggi berbanding yang menari hebat mengerah tenaga... wlpn markah juri rendah, undian ni akan membantu dira & ash... i akan support u dira... go dira go ash... =)

Anonymous said...

xdew comments box ka kt blog ni..?
susa la nk tglkn comments kt sni ja..
huhuhuhu..

Faramin said...

haha..so funny ur dad.

husna said...

haha..kelakar la ayah dira..pedulikan la dira ape org nak ckp..kitorang ur fans tetap support u no matter what..love dira!:)

elynn said...

i like u...come sgt...

♥ juhairah ♥ said...

wah! gogogo kak dira! i really adore u since 100 hari jd kat astro tu. gogogo kak dira! ;)