Sunday, September 27, 2009

Malam Sa Malam

Malam yang bahagia.
Online dengan senang hati tanpa perlu fikir " eh kene tidur cepat, esok nak kene bangun pagi gila. Call time kol 7 pagi kat KL"...huhu..

Malam yang senang.
Lepak baca apa yang patut dengan lapang dada sambil dalam hati " Eh Anggun ni, bukan main lasak kau tidur. Main suka gigi je nak golek sana golek sini".. haha..

Malam yang sunyi.
Update apa yang patut dengan otak yang sempit dengan mulut terkumat kamit " Eh, apesal lah otak dungu sangat ni.Salah ayat nanti confirm proposal kene reject".. aduh.

Malam yang macam semalam.
Godeh internet nak cari software cool untuk buat editing dengan dahi yang berkerut sambil menyumpah seranah " apa lah yang payah sangat nak belajar buat editing ni. Aku nak cantikkan gambar still je".. Alahai...

Malam yang ini.
Mengadap laptop cari idea sana sini tersenyum sambil berkata " Ya Penciptaku, kalau benar ini adalah malam terakhir aku disini, kuatkan hati untuk menempuh dengan berat hati. Menyaksikan tarikan nafasnya yang tenang buat aku tak pasti samada aku bersedia untuk meninggalkan Anggun sendirian disini.. sob sob sob..

Ada seorang teman Dira pernah bagitahu, dalam setiap harapan, akan terselit kekecewaan. Bila dihitung apa yang dia cakap, Dira rasa ada benarnya.

sebab terlalu takut dikecewakan, jangan berani untuk berharap mendewa,
sebab terlalu takut untuk mengharap, jangan berangan nak hidup macam manusia biasa.

Sebenarnya, otak tengah serabut. Macam - macam ada dalam akal cetek ini.

Kali ini, kurang pasti apa makna entry ini.
Main hentam keromok tekan keyboard ni. ikut apa yang dikatakan hati sendiri.

hoho..
Selamat Malam wahai alam sejagat.

* ye tahu, Dira mengarut.




10 comments:

acik ayu said...

hentam sajala.

haha.

tapi entri yang ini bikin sy tersenyum jugak

^^

syukrina18 said...

Apa-apa pun sabar ajelah dira..
All the best ye!

zaX said...

i baca at 9.00 a.m. so slmt pagi sis :) mesti bangun lambat ni sbb free today kan? hihi.

eis said...

tak mengarut pun. nampak macam puisi je di mata ini hehe. wish u luck in everything u do.
*peminat baru :)

FaNaQiLa said...

hi dira!

nice blog. baru tau u ade blog. bole la i jadi pembaca kat cni.
neway, selamat hari raya.

Norhaidatul Azian Tajul Ariffin said...

Dira,
i am one of ur supporter gurl...
wat eva it is,deep inside i know u r one of the strong wife,woman and mum..
Dira,ada talent menulis..
:-)
selamat for Red Garage boutique gurl..
going to put ur name in one of my synopsis as main lead..:-).pray for me...

dira abu zahar said...

fanaqila: terima kaseh ya... teruskan membaca lagi banyak entry lebih mengarut selepas ini.hahaha..

eis: tak perlu jadi peminta saya, jadi yang menghargai saja sudah mencukupi.. terima kaseh yah!

Azian: wah, leading ke?.. aduhai... terharu sungguh.

zue said...

salam dira..
1st notice dira masa lyn video klip kaer,izinkan ku pergi.dalam syahdu2 lagu tu coz minat setengah mati kat kaer ;)sempat gak menjerit cemburu giler bila tgk dira dapat peluk and bermanja dengan kaer.terus berminat nak tahu sapa perempuan bertuah tu.haha.tengok trek selebriti baru ni(tak tahu the latest or tak coz jarang giler tgk tv),baru tahu yang banyak dah dira buat.and sgt terkejut bila tahu dira grad school of law uitm(tapi my junior la..hihi)great job dgn tempat jln kaki tu,teringat pernah hampir tergolek kat situ bila rushing nak pergi class.haha.lately byk drama lakonan dira and notice dira punya emo dlm every watak very strong and natural,macam watak tu betul-betul dira.nice!anggun memang anggun seanggun wajah dan wataknya.dia cukup beruntung punya ayah dan ibu seperti ash dan dira.sebab tu dia keluar awal kot,to show the world,i'm a strong girl.mendoakan yang terbaik untuk dira sekeluarga.keep up the good job!

dianCHIRPY said...

besh entry.
sumtimes bnda yg
garut 2 yg creative
hee :)

erin said...

hye kak dira..sy fans br k.dira since cte merah pth. mmg cool, mcm remaja lg. hehe. so interesting 2 know u n ur fmily. ur stry make me smile lorh..mmg gempak. continue writing tau.. k.dira snang2 bke ar blog sy gk k. br je sgn up 2day..hehe. anyway, k.dira mmg a beloved mother..cayalah