Monday, May 25, 2009

aku dan kain batik mak

dira balik kampung, lepak menenangkan diri..
balik tanpa dirancang, maka banyaklah yang tak dibawa.bawak yang penting je.
jejak je kaki kat umah parents, terus dijamu dengan pelbagai jenis lauk pauk( thats the best part about my mom...)..

lepas rehat dengan ayah tercinta, nak tidur.. alahmak... lupa bwk baju tido lah pulek..
last2 dira diberikan kain batik mak dira.. hmm... pakaikan je dari takde.

akak dira sampai berguling - guling ketawakan tengok adik dia pakai kain batik.
menjawab jugak.. 'weh ok what aku pakai kain batik'..

dia balas..' ok apenya, macam pondan baru belajar jadi perempuan lepas operate..'

jadi, POV dira, perempuan modern berkerjaya di luar sana, belajar - belajar pakai kain batik, atleast untuk waktu sesak mcm ni, dan elak dari kene ketawa..

*ini akak dira tau, tak tahu lah yang sebelum ni orang lain nampak mesti kene kutuk kow - kow punya...

6 comments:

esca said...

ahahhaha.... lama kan x pakai kain batikk.. cm kelakar jeee....

syahmi m.s. said...

yeah dira.. papehal u mmg rock...
nnti kalo dpt criter kene pakai kain batik..
of koz u got no rpoblem..
keeping rocking dira...!!!
wish u all the best!!

mr. azizan said...

leh ke komen nih

mrmamh said...

ait..dira..datin sri pakai kain batik gak ke..hehehe...regard 2 ur mom

dira abu zahar said...

komen anda sangat di alukan..
silalah.. :)

xie said...

sme la...
rsenye org yg kurus kcik mcm kte nmpk elok je lau pkai...tp ble pkai mmg nmpk pelik!

p/s: kte byk psmaan la..tp i blum kwin ag r.huhu..nk kwin gak..ble tgok anngun...