Friday, November 13, 2009

wa dah bosan!

Terus terang, wa dah bosan, give up stress dengan Sehati. Lu orang nak menang sangat,amik lah.. wa tak heran. wa ada banyak keje lain nak buat. Wa ada anak, rumah, laki yang kene jaga.
Oi, mak bapak wa takde masuk campur ini cerita. Terus terang, mak bapak wa orang kampung, orang kerajaan, pemikiran tak KL langsung. Dia SMS pun tak tahu, telepon pun pakai cap ayam punya, dan dia tak pernah suka anak dia kuar TV. Dia nak wa jadi lawyer lah! wa yang suka dengan kerja ni bukan sebab nak glamour, tapi dalam hati wa memang dah jatuh cinta dengan kerja ni. Wa stim bila boleh berkarya. Wa pernah buat kerja yang langsung tak berbaloi dengan apa yang dapat tapi sebab wa stim gila bila baca script yang bagus, wa buat dowh!

Wa hidup percaya satu benda je, hati baik, takde hasad dengki, dan wa mau jadi manusia yang boleh pakai punya.. Kalau tak untuk negara atau rakyat pun, boleh guna untuk keluarga sendiri pun cukup bagus.

TOLONG lah...! wa tahu kamu semua banyak menyokong, tapi sudah lah, tak payah undi wa lagi. Kecuali wa bertanding untuk Puteri UMNO.. (hehehehehe.. )

Sekarang, wa mau hadap birthday Anggun je. Yang lain wa tak masuk akal wa.

Pasal pertandingan ntah apa apa ni, wa boleh jadi gadoh dgn orang lain, wa tak suka.

39 comments:

syukrina othman said...

Ahahaha..dira!!
Lu memang nampak ganas dowh!!
Gua baca lu punya post pun, gua takut dowh..
Hee! Dira, gua memang tabik spring lah kat lu!!
Umur kita sama tapi lu punya rumah, anak, laki & kerjaya..
Gua suka sama lu lah!!
Tuli kan telinga kepada cerita yang tidak kita buat aje lah dira dowh!!
Damai!!

Amelia Farina said...

ooopppss . dira dun gv up lorh . c'mon !

dianCHIRPY said...

em.saba is the key words.2 jew ley ckp.b strong bebeh

Abby ♥ said...

sabar Dira sabar, kami sentiasa sokong anda

Anonymous said...

dira... pdulikan langau langau tu..
u r doing something good and we are voting for a good cause.. js go gal.. go ahead DIRA.. Ur supporters spirit will help u to gain more for the organisation that u r working for. Js GO ON!
Advane Happy Birthday to dear lil' Anggun.. SHe will be proud of her momma when she reads ur blog one dy..

Ainieynoky said...

aa.. tidak tidak.. kenape kenape.. sabar sabar.. tak kisah la sape menang sape kalah pun kan.. kan itu utk charity.. ape yg penting niat tu saje.. yg lain tolak tepi.. all the best~~ jgn la beeenttti.. nnt saye nak tgk citer ape lg sabtu mlm..

Zahiril Adzim said...

wa dah cakap dari awal... Berhati - hati berdansa.

:p

dobot said...

wa da ckp siangsiang, berdansa. bukan berkasar.
;D

dira abu zahar said...

terima kaseh yang terus menyokong tanpa rasa bosan mahupun sangap.

ZAhiril: sedang berhati hati lah ni.. payah siot!!

dobot: kasar takpe, jangan kesat. :)

my_mouth said...

dira, bile baca entry ni terkejut gak... jgn give up k... pedulikan dgn mulut2 x puas hati tu... u ckp jgn undi, lg le i undi u... huahuahua... bravo bravo

ummu said...

huhu...bnyak bsabar,i know u can do it....pdulikn ape org kte,asal niat baik..sy bngga ad ank melaka bdansa dlm tv..hehe..anggun sgt comel...

Anonymous said...

biasa la idop ni..ada je yg xpuas ati n dengki mendengki..
ati busukkkkk itu org...
speaking mcm sial jer...

Anonymous said...

dira : agree!!! kasar tak semestinya kesat. Lembut tak semestinya tumpul!!

dobot said...

hahah. ter-baekk!
;)

~RedS!z in tH€ hOus€~ xoxo said...

kak dira...
chill la...
bia je...
manusia mmg cmtu...
just pk kak dira wat ni tok amal tu je...ok :)

"caayyyaaa dowh......."

phish said...

lu tarik diri je la...kalo btol lu dh give up...menari pon ntah pape je gua tgk...

sya cheda said...

ai irah.eheh.loike ur dance yg hiphop tu.tah terigt zaman2 skola jalan 3.heh..pape pon..besh ah anda berdua!

No 1 fan said...

jangan sbb pasir2 halus tu, u down.
b strong.
cheers :)

Anonymous said...

kak dira,jgn give up plezz...sy still hadap sehati berdansa smta2 nak tgk kak dira..
buat pekak jer kat komen2 yg x msk akal 2..plezz don't give up..

Anonymous said...

kak dira, jgn give up..jgn lyn mulut longkang..

@ku said...

dira..
aku penah dengar org ckp kenape la ko still ade lagi dalam sb padahal ko menari bese-bese je..
aku senyum kerana aku tahu yang dia tak tahu apa yg aku tahu..
ko buat bukan untuk nama..
ko buat bukan untuk mengejar juara..
selagi ade rezeki ko teruskan berjuang..
semuanya dah ditentukan yang Maha Kuasa..
p/s: when u feel like giving up,just remember why u start it of in the first place..

Anonymous said...

troskan je dot..penat fmily gue 1melaka undi lu kalu lu givup awal..
peduli r org laen..lu jgn cam bdk2,amek pot sgt ckp org..

cayok2..
-py-

Mun said...

We support you sis. Biasalah kan, manusia xkan puas tgk org lain lebih dari dia atau rezeki lebih dari dia. Pelik tul, kan aiming competition ni just utk welfare. Annoying seh org macam tu. No matter what, we love you sis and will support you non stop. Btw, i love u and zahiril from 100 hari jadi, sempoilah.

cik gObu said...

dira please don't stop....

teruskan berdansa

mungkin dira punya hati yang ikhlas
berdansa bukan utk mencari glamour
tetapi lebih kepada charity

sebab tu ALLAH tentukan
dira masih berdansa

teruskan

and please jgn give up

shima said...

dira.i love u lebey la!!gile bez tgok u~

azam haha said...

juz don't giv upe dira. dis is so not u..gudluck!

Jehan Manies said...

kak dira, u r da best!!! cayalahh.. akak menari sgt hebat ok!!akak n abg ash couple yg sgt cute!!gud job!!semoga akak n abg ash akan menang sehati berdansa 3!!aminnnn

Anonymous said...

aik,
kenapa marah-marah nie? ada yang wa tertingal ker?kat mana nak tengok sebab-sebabnya nie?

Anonymous said...

yang 2 olang seleb tuh
mintak kunci mulut
sebelum dira kasi kunci

luu jeles ngat apehall kan diraa
dalah attitude tah apepe
then nk raih pub murahan
da tuh pgai pown mak aiii
malas menyebut
:)


go go dira
suka tgk dira dlm trekk
cuteeeeeeeeeeeeeeeeeee
gyloooo



skyoflysa

HANYAdear said...

jgn give up la kak dira!teruskan!

JUAL TOPUP. BISNES TOPUP. said...

Hey beb,
Janji lu ada apa yang u ada skunk...
If dorang kutuk lu, lu cakap "biarkan si luncai terjung dgn labu² nye...
dorang ni cuma ada sifat dengki dgn kejayaan yang lu ada skunk... dorang nk tgk lu jatuh beb...
Tapi lu ingat Allah sentiasa berada dgn orang yang dianiaya dan Insyaallah Allah akan menentang utk Lu... Wa harap lu sabar.. Biarkan mereka... Lu cool beb... Lau lu masowk dalam sehati/berhati² berdansa ni orang x suka lu bley berhenti berdansa.... & if u terkeluar p0wn lu bley tolong buat Charity ni sendiri... x payah mintak simpati orang² yang punyai hasad dengki ni...
Wa sayunk & respect lu beb....

Teruskan usaha utk buat yang terbaek demi supporter u & ur family especially for Persatuan Thalassemia Malaysia.

<3 from Cikcobra

Anonymous said...

go go dira! pedulikan ape diorg ckp!

come on diraaaaaaaa!!!!!!!

sutera said...

best giler l;u nyer post..hahahhaha

sutera said...

dira sabo la yer...name pun hidup... yang pntg hati mau cantik ...cakyo2

syimiralfi said...

hye dira..Success is not the key to happiness. Happiness is the key to success. If you love what you are doing, you will be successful

syimiralfi said...

hye dira..Success is not the key to happiness. Happiness is the key to success. If you love what you are doing, you will be successful

Anonymous said...

Hello Dira,

This is 1st time Bro nak komen. Lu jgn ambil pot budak-budak laloktu sebab dia org ni mmg t boleh tgk org senang mcm lu yg background anak org politik la kata kan. Bro advised lu jgn fokus apa saje yg lu pikir nak buat janji tak kacau org dan buat keje haram.

Bro sentiasa support org mcm lu.

Anonymous said...

duh gua nk ckp ape yg juri kelink yg las skli ckp kt 2 olank seleb tah pepe uh


terlalu memberi harapan dansemua hancus
waaawawawawa

gua da ckp dira,taya keysa la sal 2 olank uh
taya give up la dira
hancurkan semut2 kecil itu
perkara enteng!
kalo lu kalah pown,lu kalah adew maruah
bukan cm mereka tuh hah
mengata orang mengutuk la apelaaa
dalah fake gyle mse jamuann tuh
euwww
cakap kaya sangat,tpi sibuk je nk mengata orang nk suh orang down
nk duit tuh konon
hahhahaha
pegy mam la ko si pendek

Nurul said...

Sazzy cute.. awesome.