Sunday, November 22, 2009

aduhai..

selepas segala acara Dira hadir dengan puteri cinta agung kami, balik umah, mcm biasa..
Hadapkan laptop ni, nak menulis.. terlalu banyak nak kongsi.. Tapi hidup sekarang rasa sangat tak aman, tak tenang, jauh sekali boleh melelapkan mata walau jam sudah menunjukkan hampir jam 5pagi.. apa masalah aku?.. ntah..
Tapi yang pasti, aku rasa sangat lahh gembira hari ini. Anggun aku angkut dia sana sini. After all family activities, Dira ended up my day with all production team Filmscape di RedBox.. Wrap party segala kerja sepanjang tahun. Lewat jugak Dira sampai sebab perlu hantar Anggun.

Eh, apa motif menulis ni ehh?. Entah. Main taruk je ni.
Esok Debaran Sehati Berdansa. Keputusan pasangan mana yang tersingkir tersungkur dilantai Sehati. Ah, biar lah.. Terpulang pada orang ramai. Ada yang kata kami menari ok, tapi lagi ada yang kata kami menari macam tayik, macam ntah apa apa, dan macam macam lagi punya macam macam lah.. Taaaaaappiii, 'ada aku kesah?'.. hihi.. Ntah lah.. hidup tak karuan betul sekarang. Mahu saja pulang ke tempat asal. Bekerja tanpa perlu risaukan apa apa selain kerja.

Eh, makin mengarut aku ni. Dah lewat, otak penat, badan pecah sudah.. Tapi tetap tak boleh tidur. Jadi disini tempat melabelkan segala apa yang ada dalam diri.

Tak karuan,
Tak aman,

Tak senang,
Tak tenang,

Tak bisa,
Tak selesa,

Ku tak bisa... jauh, jauh darimuuuuuu...!!!! (eh tiba tiba lagu Slank masuk dalam kepala...?.. )
Ah, makin parah aku ni..

Baeklah..
Dengan lafaz Bismillahirrahmanirrahim...
Dira mohon roh yang baik baik datang bertemu dgn roh ini..

Selamat malam alam sejagat. (errr pagi kan ni?.. :D )


18 comments:

syimiralfi said...

gud nyte..
smoge mngahadapi hari yg mndatang ngan penuh ketabahan n kekuatan..
lyfe must go on..

syukrina othman said...

Selamat pagi dira!!
Ehk? Dah tidor?
Hee

HANYAdear said...

kak dira cayyyyyyaahhh dowh!!!

ZaRrY said...

alahaiiiii sian dira.
byk sgt keje smpai mengarut2 dh dia ckp. keh3x.

black said...

ish..ape ke pelikzzz la post yg ni. mamai ke ape ni. Ni penangan berdebar mnunggu debaran ke ape ni. haha. dengan lafaz bismillah....kompom tak tersingkir dis week.

marilah datang segala roh2...aku seru semuanya...kemarilah...vote 4 dira!!!!

SALAM 1 MALAYSIA...

kiki lala said...

kesian dira smpai xbleh tido
tp sy sbagai pgikut shati bdansa
pun turut bdebar2 juga nk tau
sape yg out mlm ni...hrp2 bkn
dira & ash sbb korg bdua mmg
ada bakat...

MyNurinShop said...

best performance malam tadi, hopefully dpt g final... gud lak...

khaDiLa ;P said...

dira , don't emotianal , good luck for sehati berdansa.. take rest banyak2 keyy :)

mAr@ZiEy said...

Ya..kiter sama2 berdoa utk yg terbaik dr yg baik..ok..

I'm fan of U..

bon said...

yg penting jgn tekeluar dh....chaiyok2...

bon said...

yg penting mmg x tersingkir pnye la...byk dh melabur utk akak nie...

syukrina othman said...

Congrates dira & ash!

XoXo

E.L.I.Z.A said...

eli doakan dira berjaya masuk final!
dira pandai menari okkk...pedulik kata² org yg buta menilai

pangeran cinta said...

Hello ! dira sebenarnya saya adalah satu peminat awak ini. Saya nak cakapkan dekat sini Berjaya ke tidak lantaklah asal lu dah buat terbaik ok .. Kalau rajin lawatlah blog wa tu kalu lu ada masa and 'sudi' nak lawat blog gua yang tak seberapa ini . Yang peting lu dah buat yang terbaik pk ...

teharadzuan said...

sayang dira

falcon said...

wat dek jerp org nk kate ape.. yg pntg u all usaha.usaha.usaha. org g kate sedap sgt tuh bkn pndai menari pon.. korang best per..gempak gitu..

k jgn sedih2. jgn marah2. jgn tencen2. jgn lupa lirik hihi
yg penting aku masuk.... tersingkir ke tersungkur.. adat permainanlah. kita berusaha, yg menentukn ttp DIA. redha jer la.k ape yg penting relak, lepak, gempak....luper lak .. salam aidil adha.. kim salam kt anggun yer...

falcon said...

wat dek jerp org nk kate ape.. yg pntg u all usaha.usaha.usaha. org g kate sedap sgt tuh bkn pndai menari pon.. korang best per..gempak gitu..

k jgn sedih2. jgn marah2. jgn tencen2. jgn lupa lirik hihi
yg penting aku masuk.... tersingkir ke tersungkur.. adat permainanlah. kita berusaha, yg menentukn ttp DIA. redha jer la.k ape yg penting relak, lepak, gempak....luper lak .. salam aidil adha.. kim salam kt anggun yer...

jannah mazlan said...

relax weyh..anggun kene maintain anggun!!oh yeah!i'll always support u!!u go girl!!