Thursday, June 5, 2008

apa lagi Pak Lah??!!

its not a question anymore.. sume orang dah tahu yang harga minyak mmg dah naik. cuma it was being enforced so sudden, sume orang agak terkejut beruk lar kan. so whats next?.. confirm sume harga barang akan naik tahap dewa2.. so we all have to be prepared.
most of the people kalau ditanya, what do they think about this.. hmm jawapan utk kuar tv bila ditanya oleh wartawan adalah..
1. ' rakyat kene kurang keluar lah... '
2. ' kita sume mungkin kene mula bawa basikal atau naik public transport like buss, LRT etc lah..'
3. bila guna basikal, kita juga dapat kurangkan air polution...'
4. mungkin kita boleh guna pakai balik kempen kongsi kereta yang dulu kerajaan pernah war warkan..'
............ dan ini ada lagi sebenarnya, cuma dalam hatiku hanya tertawa menyaksikan diorang yang desperate sangat nak kuar tv, bg jawapan..
i bet, ramai yang sebenarnya dalam hati menyumpah kerajaan tahap langit kesembilan, tapi diorang tahu lar kan, takkan orang tv nak kuarkan kata kata rakyat mcm tu kat tv stesen diorang... hahahaha... kelakar lar..
of course we cant do anything much to avoid the situation.no matter what, at the end of the day, kita sbg rakyat terpaksalah akur dan ikut keputusan kerajaan. nak kata BN or Pak Lah, tak guna, tak pandai memerintah lah, tak fikir rakyat lah, bodoh lar, tahyul mahyul sume tu... habis nak sokong sape?.. PAS?.. PKR?.. well, do u realy think that they can solve this?.. kalau isu air kat Selangor pun belum dapat direalisasikan, apa lagi isu minyak yang melibatkan pelbagai aspek mcm industri perkapalan, kilang dan sbgnyakan. i know u guys mite think that aku ni pro Govt.. frankly, nak kata Pro sangat tu, tidaklah sangat bila keadaan dah jadi mcm ni.. tapi nuthing much we can say. cakap pom pang pom pang sana sini, tapi kalau kita sedar, level kita bersuara tu hanya setakat level kedai kopi, or at most pun, paling tinggi kat Starbuck atau Dome cafe je, nak buat apa kita buang masa fikirkan benda yang tak sepatutnya kita fikirkan..
i agree if u ppl say that Pak Lah knows nuthing at all about his own government. hell, does he knows anything about governing a State?.. i dont think so. tapi what can we do?. even Tun Dr Mahathir sendiri dah admit that he made a mistake by taking him as his pengganti.. ermmm...?
i think, dari kita berbual berdebat pasal benda yang mmg tak sudah ni di tempat yang tak sepatutnya, kalau kita rasa diri kita bagus, baik join je politik, get urself being elected or appointed and be in the government, so that we can get all sorts of privilages and then we dont have to think about all these mess cz sume benda dari hujung rambut ke hujung kaki dah di tanggung oleh kerajaan sendiri.. wahahaha...
or at most, sell of all ur properties here, pack ur belongings, and leave the country. kita gi New Zealnd nak?.. sane senang dapat PR, sebb kerakyatan lembu dan kambingnya lebih byk dari kerakyatan orang.. dok sane, jadi pengusaha lembu dan kambing, pastu jual balik kat orang Malaysia...
dah lar, im just being lorat to say about this when i saw other ppl's blog also talking about the same topic.. kira ' naaakkk jugaaakkk' nye case lar ni..
ehh, tapi what do guys think heh?.. jom migrate?.. lol..!

2 comments:

Sabrina Vee Zalani said...
This comment has been removed by the author.
fotonaufal said...

i setuju dgn u,dira, akma, sepang, idah email ur photo,ni ru ada masa n now i know a bit who u are,